LOCLO zawiera zarówno włókna rozpuszczalne, jak i nierozpuszczalne. Włókna rozpuszczalne stymulują oddawanie przechowywanego w wątrobie cholesterolu celem ewentualnej eliminacji. Włókna nierozpuszczalne przechodzą przez układ trawienny prawie nietknięte, absorbując toksyny i stymulując naturalne wydalanie.
LOCLO NSP został stworzony z wielu włókien celem uzyskania maksymalnych korzyści. Dodatkowo, zawiera on odżywczą bazę koncentratu SynerPro® i nie zawiera sodu. Badania wykazały, że redukcja ilości tłuszczu i zwiększanie ilości włókien rozpuszczalnych w diecie może znacznie obniżyć poziom chole sterolu we krwi. Jednakże, spożywanie wystarczającej ilości włókien może być trudne, ponieważ ziarna oczyszczone i żywność przetworzona zawierają ich małą ilość.
- Pomaga zredukować nadmiar tłuszczu w organizmie.
- Absorbuje i usuwa toksyny z naszego organizmu.
- Sprzyja regularnemu oczyszczaniu jelit.
- Wspomaga spowalnianie asymilacji cukru.
- Sprawia, że dłużej czujesz się najedzony.
SKŁAD
Mieszanka opatentowana: Babka płesznik (Plantago ovata), błonnik z jabłek, otręby owsiane, guma guar, guma
akacjowa (arabska), cynamon (kora).
Inne składniki: kwiat brokułu, liście kapusty głowiastej, korzeń marchwi, korzeń buraka czerwonego, pomidor,
kłącze kurkumy, liście rozmarynu; bioflawonoidy z grejpfruta i pomarańczy, hesperydyna – bioflawonoid;
fruktoza, naturalny aromat jabłkowy, kwas cytrynowy, węglan potasu (regulatory kwasowości).
SPOSÓB UŻYCIA
1 raz dziennie 1 łyżkę stołową proszku wymieszać w szklance zimnej wody i wypić od razu po przyrządzeniu.
Obowiązkowo należy zwiększyć ilość spożywanych płynów o 1-2 szklanki.
ZAWARTOŚĆ: 344 g
PRZECIWWSKAZANIA
Indywidualna nietolerancja składników preparatu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temp. poniżej 30 st. C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Uwaga: nie stosować produktu gdy opakowanie jest uszkodzone. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Ze względu na użycie w procesie produkcji naturalnych składników dopuszczalne są niewielkie różnice w kolorze różnych partii tego samego produktu.