Koszyk  

Brak produktów

Wysyłka 0,00 zł
Całkowity 0,00 zł

Koszyk Logowanie

Nowości

Brak nowych produktów na tę chwilę




eBiuletyn-Newsletter

SOK ALOESOWY (Aloe Vera Juice) - odżywienie i ukojenie dla układu pokarmowego

SOK ALOESOWY (Aloe Vera Juice) - odżywienie i ukojenie dla układu pokarmowego

Sok Aloesowy 

Aloes łatwo traci swoje korzystne  właściwości w procesie przetwarzania. W NSP aloes przetwarzany  jest w jak najmniejszym stopniu, aby uniknąć strat kluczowych witamin i minerałów. Każdy liść jest rozcinany i usuwana jest gorzka część zewnętrzna, pozostawiając tylko żel. 

ZOSTAŃ KLIENTEM VIP, KLIKNIJ TUTAJ, ZAREJESTRUJ SIĘ I KUPUJ 30% TANIEJ 

Dowiedz się więcej >>>

Więcej szczegółów


102,00 zł brutto

1680

Aloe vera (aloes zwyczajny) to roślina, która uważana jest przez wielu ludzi za leczniczą. Znana jest już od 5 tysięcy lat. Egipcjanie nazywali ją rośliną nieśmiertelności. Wzmianki o niej można znaleźć nawet w Biblii. Na temat aloesu powstały liczne książki i przeprowadzono setki badań, które odkrywają jego korzyści.

Cała wartość odżywcza aloe vera znajduje się w jego liściach, a dokładniej żelu który znajduje się w ich środku. Zawiera on ponad 200 substancji odżywczych – 20 minerałów np. wapń, magnez, cynk,  selen, chrom,  18 aminokwasów, 12 witamin, takich jak A, B1, B2 , B3, B6, B12, C , E i K oraz błonnik, enzymy i sterole. Oprócz tego po przecięciu liścia aloesu wycieka z niego lateks zawierający aloinę,  która ma silne właściwości przeczyszczające. 

Jedną z głównych korzyści ze spożywania aloesu jest wspomaganie i oczyszczanie układu trawiennego. Dzięki temu można lepiej przyswajać wszelkie składników zdrowej odżywcze. Słabo działający układ  trawienny jest także odpowiedzialny za wiele chorób. Spożywając aloe vera, można pozbyć się między innymi wrzodów, zaparć, czy zespołu jelita drażliwego.

Główny składnik aloesu to polisacharydy (około 25% masy), te cukry złożone są niezbędne, aby utrzymać mocny system odpornościowy oraz dobre zdrowie.

Żel aloe vera pomaga normalizować poziom cukru we krwi oraz redukować poziom trójglicerydów,  dzięki temu zmniejszać objawy powodowane przez cukrzycę.

Dzięki antyoksydantom chroni ciało przed stresem oksydacyjnym, który uszkadza komórki oraz DNA. 


Aloe vera ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwgrzybiczne. Jest pomocna w łagodzeniu bólów stawów. Obniża wysoki poziom cholesterolu i wysokie ciśnienie. Zapobiega powstawaniu kamicy nerkowej oraz chroni ciało przed szczawianami zawartymi w kawie i herbacie. Alkalizuje ciało, przywracając odpowiednią równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Powstrzymuje alergie. Potrafi zatrzymać rozwój nowotworów.

Roślina ta jest znana z tego, że przyspiesza gojenie się ran, zwłaszcza takich spowodowanych przez poparzenie, czy odmrożenie. Nie tylko poprzez użycie zewnętrzne, ale także wewnętrzne (goi wtedy także rany wewnątrz organizmu).

Świetnie nadaje się do codziennego spożycia, aby wzmocnić organizm i dodać sobie energii. 

Sok Aloesowy NSP jest wykonany w 100% z żelowego koncentratu aloesu, co zapewnia otrzymanie produktu najwyższej czystości. 

 

SKŁAD

Sok Aloe Vera (uzyskany ze skoncentrowanego żelu aloe vera i oczyszczonej wody).
Inne składniki: kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu i benzoesan sodu (substancje konserwujące).
SPOSÓB UŻYCIA
W celu uzyskania najlepszych rezultatów pij od 60 ml do 180 ml dziennie. Może być spożywany bez rozcieńczania lub po dodaniu do wody, a także owocowych lub warzywnych soków.
Przed użyciem wstrząsnąć.
PRZECIWWSKAZANIA
Indywidualna nietolerancja składników preparatu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temp. poniżej 30 st.C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Uwaga: nie stosować produktu gdy opakowanie jest uszkodzone.
 
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
 
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. 
Ze względu na użycie w procesie produkcji naturalnych składników dopuszczalne są niewielkie różnice w kolorze różnych partii tego samego produktu.