
Czosnek jest jednym z najczęściej badanych ziół świata. Korzyści wynikające ze stosowania czosnku znane były już w starożytności, a współczesne badania potwierdziły że czosnek działa korzystnie na układ pokarmowy, układ krążenia oraz układ odpornościowy.
Czosnek NSP jest szczególnie ceniony ze względu na dużą siłę działania i wysoką jakość. Czosnek, z którego powstaje produkt NSP uprawiany jest w prowincji Xinjiang w Chinach (jest to duży, rzadko zaludniony obszar nawadniany przez czyste kanały podziemne z pokrytych śniegiem gór Tian Shan). Ta odmiana czosnku jest jedną z najbardziej cenionych ze względu na dużą siłę działania i wspaniałą jakość. Czosnek NSP jest odwodniony w ściśle kontrolowanym środowisku w celu zachowania enzymów i innych związków wrażliwych na ciepło, które są odpowiedzialne za wiele odżywczych korzyści tkwiących w świeżym czosnku.
- Wspiera układ krążenia.
- Wspiera układ immunologiczny.
- Wspomaga trawienie.
- Wspomaga wątrobę.
SKŁAD
Zawartość składników: 1 tabl. / 2 tabl.
Czosnek Allium sativum 419 mg 838 mg
Inne składniki: Sproszkowane: kwiat brokułu, liście kapusty głowiastej, korzeń marchwi, korzeń buraka czerwonego, pomidor, kłącze kurkumy, liście rozmarynu; bioflawonoidy z grejpfruta i pomarańczy, hesperydyna – bioflawonoid; celuloza mikrokrystaliczna, dwutlenek krzemu, fosforan dwuwapniowy, kwas stearynowy (nośniki): kroskarmeloza sodowa, hydroksypropylometyloceluloza, szelak, chlorofilina sodowo-miedziowa (składniki otoczki tabletki).
SPOSÓB UŻYCIA
Dorośli – 1 tabletka 1-2 ra zy dziennie w trakcie posiłku. Produkt Czosnek nie powoduje nieprzyjemnych odczuć związanych z zapachem czosnku dzięki specjalnej powłoce z dodatkiem chlorofilu. Jedna tabletka stanowi ekwiwalent 1,2 g świeżego czosnku.
ZAWARTOŚĆ: 60 tabletek
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temp. poniżej 30 st. C, w sposób niedostępnym dla małych dzieci
Uwaga: nie stosować produktu gdy opakowanie jest uszkodzone.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Ze względu na użycie w procesie produkcji naturalnych składników dopuszczalne są niewielkie różnice w kolorze różnych partii tego samego produktu.