Skórka czarnego orzechu BLACK WALNUT zawiera flawonoidy, garbniki, kwasy organiczne, olejki eteryczne, sole żelaza i kobaltu, witaminy C, B1, B2, PP, ß-karotenoidy. Orzech czarny zawiera 8 razy więcej witaminy C, niż czarne porzeczki i 50 razy więcej, niż cytryny. Tak bogaty skład komponentów zapewnia szerokie zastosowanie. Ten naturalny preparat jest zalecany osobom osłabionym, cierpiącym na awitaminozę.
Duża zawartość kwasu linolenowego obniża poziom cholesterolu u chorych cierpiących na stwardnienie tętnic. Od dawna w medycynie naturalnej wykorzystywano skórkę orzecha czarnego w leczeniu różnych schorzeń skóry. Jej aktywny komponent oczyszcza skórę przy skazie alergicznej skóry, egzemie, opryszczce, łuszczycy, liszaju.
Orzech czarny pomaga przy schorzeniach skóry krtani, astmie oskrzelowej, stosuje się go przy rozwolnieniach oraz przy glistnicy. Ponadto obniża poziom cukru we krwi u chorych na cukrzycę. Dzięki zawartości kwasów organicznych, olejków eterycznych, gorzkich glikozydów orzech czarny działa antyseptycznie.
WSKAZANIA
Przy hypowitaminozie u osób w starszym wieku, przy stwardnieniu tętnic, cukrzycy, czyrakach, skazie alergicznej skóry, egzemie, opryszczce, łuszczycy, liszaju, niektórych formach gruźlicy skóry, astmie oskrzelowej, glistnicy, ostrych i chronicznych infekcjach, w kompleksowych programach oczyszczania organizmu.
KORZYŚCI STOSOWANIA BLACK WALNUT
- Działa bakteriobójczo, przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie ran
- Poprawia ogólny stan organizmu, działa tonizująco
- Polepsza reakcje metabolizm
- Stosowany przy leczeniu glistnicy.
SKŁAD 1 KAPSUŁKI
Skórka orzechu czarnego (Juglans nigra) – 2000 mg.
OPAKOWANIE
100 kapsułek.
STOSOWANIE
Przyjmować w czasie posiłków po 2 kapsułce 2 razy dziennie.
Produkt NSP Wlkp. Brytania, czas dostawy 10 -14 dni